Caravan stallen in het buitenland?

Voor algemene zaken m.b.t. de caravan waar elders op het forum geen onderwerp voor is.
Plaats reactie
kourni
Berichten: 29
Lid geworden op: di 30 jun 2015 14:17

Caravan stallen in het buitenland?

Bericht door kourni » di 14 mei 2019 23:06

Onze caravan staat momenteel gewoon in België in een stalling maar omdat we toch steeds naar dezelfde regio (Gardameer) op vakantie gaan lijkt het ons handiger om de caravan daar het hele jaar te stallen. Ik heb al contact met een uitbater en de prijs zou ongeveer hetzelfde zijn als dat ik nu betaal dus daar moet ik het niet voor laten. Verder zie ik veel voordelen: 120 i.p.v. 90km/u, lager verbruik, enkel wegenvignet CH op de auto, mogelijkheid dat de caravan voor ons op de camping wordt geplaatst en weer opgehaald waardoor we zelfs met het vliegtuig kunnen gaan, enz.
Maar ik zie ook struikelblokken: wat met de jaarlijkse keuring (APK) die in België verplicht is? Wat als de voortent nat is op het einde van de vakantie? We vervoeren die steeds in de caravan anders zit de autokoffer gelijk vol. Hoe doen jullie dat?
Zie ik nog pro’s en contra’s over het hoofd?
Seat Leon ST FR 110kw 150pk 2.0l Diesel uit 2014 + Knaus 500 Sport FDK 2009

Gebruikersavatar
workel
Berichten: 930
Lid geworden op: wo 11 jan 2017 14:41

Re: Caravan stallen in het buitenland?

Bericht door workel » di 14 mei 2019 23:42

Onze caravan heeft vanaf 2001-2006 in Kroatië gestaan. Was netjes all-risk verzekerd tevens gemeld dat hij niet in NL stond.
Heeft wel in een bewaakte afgesloten stalling gestaan.
Werd netjes gewassen en op de plek gezet en na verblijf opgehaald.
Nooit last gehad van natte voortent, tis zomervakantie vaker mooi weer dan regen.

Wel bij vertrek enkele zaken regelen:
- geen etenswaar achter laten
- lucht gaten dicht plakken
- watertank en toilet leeg
- siliconen op raam rubbers
- wellicht slim om er een hoes om te doen ivm bescherming qua weer

Geen ervaring met Belgische apk, wellicht een idee om de caravan uit te schrijven.

Kortom er staan heel veel caravans in Spanje, Frankrijk, Italië en Kroatië. Mijn advies gewoon doen.
Passat Variant B8 2.0 TSI DSG, Hobby 495 UFe Excellent

Gebruikersavatar
deusjevo
Berichten: 11592
Lid geworden op: zo 27 mar 2005 18:55
Locatie: Omgeving Rotjeknor

Re: Caravan stallen in het buitenland?

Bericht door deusjevo » wo 15 mei 2019 03:24

Onze caravan blijft dit jaar voor het eerst achter in een stalling in de Dordogne, mooie stalling en prima gelegen voor vakanties naar Dordogne, Zuid Frankrijk, Spanje, Pyreneeën en dat zijn dus de locaties waar wij vaak komen op vakantie.
Vakantie naar Oostenrijk wordt lastig maar dan huren we wel een sleurhut ergens.
APK plicht hebben wij niet en caravan is niet verzekerd, is van 1995.
We gaan het wel zien, voorlopig zie ik ook geen nadelen, wij gaan sowieso niet mee in NL kamperen.
En een natte tent, tja, op tijd afbreken? weenie.gif

Desnoods even regelen met de stalling dat je hem daar een dagje uithangt en de stallingsbaas hem opbergt in de caravan, tegen betaling zijn heel veel dingen meestal mogelijk toch?
Range Rover (Epsom Green love.gif ) of de Volvo V70 2.5T (Titanium Grey) met een witte Knaus 450TU Südwind die zoveel leuke, hippe en vooral handige opties heeft dat het niet meer op 2 regels past.

Stori
Berichten: 162
Lid geworden op: di 9 jul 2013 12:47
Locatie: Geel B

Re: Caravan stallen in het buitenland?

Bericht door Stori » wo 15 mei 2019 12:35

Wij hebben ook een caravan in Spanje staan en wonen in Belgie. Onze situatie is iets anders, ttz wij hebben ginder een grote caravan gekocht van andere Vlamingen waar we zelfs niet mogen mee rijden. Zij is niet meer ingeschreven in Belgie. Maar de tweejaarlijkse controle is inderdaad een probleem. In Spanje kan je ze wel terplaatse laten keuren in enkele welbepaalde stations.
Wat betreft stalling, in ons geval brengen de mensen van de stalling de caravan naar de camping. We hebben ook een hoes gekocht maar kunnen ze niet gebruiken omdat de stalling zich daar niet mee bezig houdt. Mijn man vertrekt 's morgensvroeg met de auto terug naar Belgie (ik vlieg, want ik werk nog, hij is met pensioen) en de caravan wordt in de loop van de voormiddag terug opgehaald en naar de stalling gebracht. Bij het brengen zijn we erbij want de plaatsen zijn niet vlak en wij moeten nog een leveller (zelfgemaakt dankzij dit forum) onder het wiel plaatsen. Mijn man is daar graag bij, omdat wij ze zelf niet meer kunnen verplaatsen.
Wat betreft de natte voortent: als wij in de winter er samen een weekje met het vliegtuig naartoe gaan, heb ik een pees aan een tarp genaaid en spannen wij die boven onze extra koelkast als bescherming tegen regen en dauw. In de winter zit je ofwel in de zon ofwel binnen en missen we de voortent niet. Voor een langere periode zetten we ze wel op, maar houden de laatste dagen het weerbericht goed in het oog en als er regen wordt voorspeld, breken we op tijd af en gaan we over op de winterversie met de tarp. Dit gaat nu al anderhalf jaar goed en we komen er ongeveer 4 maal per jaar. En het is inderdaad heerlijk om er eens een weekje naartoe te gaan zonder al die kilometers te moeten rijden.
Ik laat ook droge voeding in de caravan en plak helemaal niks af, alleen toilet water en reservoir leeg. Dat gaat nog altijd zonder problemen. Wel alle verduisteringen gesloten tegen de zon. Ik weet dat daar verschillende meningen over zijn, maar bij ons werkt het goed. De zon is er zo krachtig dat we de dakluiken toch moesten vervangen, verduistering of niet en deze nieuwe zullen onze tijd nog wel meegaan. Het interieur blijft zo wel zijn kleur behouden.
Als ik binnen 5 jaar ook met pensioen mag, gaan we waarschijnlijk terug rondtrekken met een andere caravan of camper, maar voor nu een goeie oplossing. Wij gedragen ons als ervaren overwinteraars, maar zijn er wat minder lang dan de "echte". :lol: We hebben ook geen trekauto meer nodig en konden dus downsizen.

Succes met het beslissen.

Stori
Berichten: 162
Lid geworden op: di 9 jul 2013 12:47
Locatie: Geel B

Re: Caravan stallen in het buitenland?

Bericht door Stori » wo 15 mei 2019 12:45

Nog vergeten: als je wat kledij en toiletgerief, handdoeken en lakens in de caravan laat, vlieg je goedkoop met handbagage.
Ik doe ook altijd de was de dag voor we terug gaan en mocht het regenen, er is ook een droogkast op de camping.
We hebben ook twee fietsen ginder, waarmee we naar de winkel kunnen en moeten daardoor ook geen auto huren als we met het vliegtuig gaan.
Je wordt vanzelf heel vindingrijk. :lol:

Gebruikersavatar
Hobby Linka
Moderator
Berichten: 13589
Lid geworden op: do 31 mar 2011 19:39
Locatie: Het kan in ......

Re: Caravan stallen in het buitenland?

Bericht door Hobby Linka » do 16 mei 2019 17:33

Als een caravan 100% in het buitenland verblijft is deze in Nederland vaak niet meer te verzekeren. Daar loopt al een oud draadje over volgens mij.

Ik weet niet hoe dat in België is geregeld.
Hobby LinkaHobby 460 UFe de luxe 2007 met Truma Aventa-dakairco, Truma SE R mover, Truma DuoControl en Alfa R36 router met Tube-U(N).
Peugeot 308

Het kan niet fout gaan,
hooguit anders dan verwacht.

Plaats reactie

Terug naar “Algemeen”