Breedte-verlichting voor en achter vervangen door COB led lampjes

Over klussen, reparatie en onderhoud van elektra en alles wat daar bij hoort.
Gebruikersavatar
thmeyer
Berichten: 683
Lid geworden op: vr 6 apr 2012 13:14
Locatie: Nat. park Utrechtse Heuvelrug

Breedte-verlichting voor en achter vervangen door COB led lampjes

Bericht door thmeyer » wo 30 jan 2019 12:15

Om de discussie op gang te helpen “halogeen - vervangen door led lampen”, maar breedtelichten (buislampjes) vervangen door COB led lampjes 12 volt.

3 jaar geleden de breedtelichten al vervangen door de linkse led-lampjes (model buisledlampjes) op de foto. Reden om de 10 jaar oude caravan in de schemer en zelfs overdag een beetje op te pimpen. Een wit led ledje geeft een betere uitstraling (een persoonlijke opmerking), dan de gele uitstralende buislampjes (kaarslichtjes). In die tussentijd heeft de caravan een onderhoudsbeurt en een veiligheidskeuring gehad en het is niemand opgevallen dat er andere lampjes (ledjes) opzaten. Doordat deze led lampjes bestaat uit 3 aparte ledjes, wat duidelijk zichtbaar was, vervang ik deze nu door de energie zuinige COB led lampjes rechts op de foto. Wel is het led lampje “gelijkspanning” gevoelig, met andere woorden, brandt deze niet bij het monteren, draai de led dan om. En voor de insiders deze COB led 12 volt is dimbaar. Maar er zijn altijd mensen die dat willen weten en daarom heb ik dat even uitgetest.

Voorbeeld link COB led lampje: https://www.aliexpress.com/item/LED-Fes ... 4c3cba1025

Theo


Nog een opmerking algemeen: van 3 tm 10 februari a.s. extra korting ivm Chinees nieuwjaar
Bijlagen
COB ledlampjes 12 volt DC (dimbaar).JPG
COB led buislampjes 12 volt DC (dimbaar)
Seat Altea 1.8 TSI DSG-7 155 Kw 210 pk, Avento 445 TF, Truma UltraHeat en Hawker SBS60 Accu, incl. privat WiFi-netwerk (Alfa R36)

Plaats reactie

Terug naar “Elektra”