cv of gaskachel in stacaravan?

Alles wat betrekking heeft tot stacaravans

cv of gaskachel in stacaravan?

Berichtdoor Licaatje » di 19 apr 2011 15:39

Wij hebben een volledig Casco chalet/stacaravan gekocht (11x 3.70m) en deze wordt door mijn broer verbouwd (heeft eigen afbouw bedrijf). Nu kan ik kiezen tussen een gaskachel of voor centrale verwarming middels een combiketel welke geschikt is voor propaan/butaangas. Wie kan mij vertellen wat het meest praktische is? Wat is lastiger qua installeren/aanleggen?
Licaatje
 

Re: cv of gaskachel in stacaravan?

Berichtdoor tjeno » di 19 apr 2011 20:57

Als je het gelijk goed wil doen kies dan voor cv is wel even wat meer werk dan kachel en evt een geizer,wij gebruiken zoals heel veel chaletbouwers combiketels van intergas die geschikt zijn voor propaan/butaan.http://winkel.cvkoopjes.nl/index.php?ma ... ,misschien kun je hier wat mee.Het is misschien best even een uitgave maar de kosten van een goede kachel en geizer lopen ook best op.
Ik zou ook inplaats van koperleidingen kiezen voor henco leiding is gelijk voorzien van isolatie en koop je op rollen dus alleen koppelingen waarnodig bijv vanaf ketel direct naar radiator dus minder koppelingen minder kans op lek.Let wel op bij cv dat je afvult met antivries anders in de winter alles leegmaken.
Ik hoop dat je wat hebt aan de info mocht je meer willen weten hoor ik t wel

mvgr tjeno
tjeno
 

Re: cv of gaskachel in stacaravan?

Berichtdoor Vliedje » vr 27 apr 2012 16:23

caravan.gif caravan.gif

Er van uitgaand, dat het niet perse noodzakelijk is om alle vertrekken continue te verwarmen kan je ook volstaan met een goede gaskachel voor de woonkamer en in badkamer en slaapkamer een convectorkachel met laag wattage om de kou er uit te halen. er zijn tegenwoordig voor weinig geld uitstekende en energiezuinige wandconvectorkachels te koop. Kijk maar eens op de site van Nuon. Let er wel op dat je in de badkamer een geaard exemplaar moet hebben dat spatwaterbestendig moet zijn.
Overigens kost een goede gaskachel voor in een chalet ook al gauw € 1000 tot € 1500. Denk dat een cv dus niet veel duurder hoeft te zijn.
Vliedje
 

Re: cv of gaskachel in stacaravan?

Berichtdoor Ab » vr 27 apr 2012 20:36

Is vloerverwarming geen optie ?
Dat vergt waarschijnlijk wel wat extra isolatie aan de onderzijde, maar dat verdient zich heel snel terug.
Het is een recht om te zeggen wat je denkt.
Zie het als een plicht om te denken voor je iets zegt.

Fendt Diamant 560 TG. Simpark mover. Dodge RAM 1500 Laramie Longhorn 5,7 Hemi
Ab
Moderator
 
Berichten: 15353
Geregistreerd: do 30 aug 2007 22:17
Woonplaats: Midden Nederland

Re: cv of gaskachel in stacaravan?

Berichtdoor Knaus440 » za 28 apr 2012 09:37

Wij hebben in onze stacaravan een gaskachel, rondom onze stacaravan worden veel chalets geplaatst. Gaat dan om gebruikte chalets die opgeknapt worden.
Er wordt dan ook een CV installatie ingeplaatst. Let inderdaad op de geisoleerde leidingen en ook dat het water in de leidingen van de kachel voldoende antivries bevat!
Buren naast ons zitten regelmatig de werkdagen in hun chalet. En gebruiken goedgekeurde LPG flessen voor de kachel. Het verbruik valt ze erg tegen, soms meer dan 3 grote flessen in de week. Nu zal het wel meevallen, maar met temperaturen onder nul gaat het best snel.
Ondanks dat we een stacaravan met minder islolatie en een gaskachel hebben, verstook ik in eenzelfde week 1 a 2 gasfles.
(Twee flessen bij nachttemperaturen van -8 a -9, maar gemiddelde is 1 fles.) Natuurlijk wel wat meer stroom omdat ik een half uur voor ik naar bed ga of opsta even de elektrische kachel in de slaapkamer en badkamer aanzet.
Wanneer je wekelijks in je chalet "woont", zou ik voor de comfortabele manier van het hele chalet verwarmd, kiezen. Bij af en toe of wel wat regelmatig is de afweging ook of de meerkosten opwegen van een cv tov 1 of 2 gaskachels.
Ik kies er dan voor om te acsepteren dat het in de gang en wc wat frisser is. Met buitentemperaturen van -5 de kamerdeur open is de gang en wc een 12 a 13 graden. In de kamer/keuken dan een 19 graden. Waar kies je dus voor, comfortabele warmte overal of niet!
Let er ook op dat je chalet goed geisoleerde wanden heeft. En waar plaatst je CV, buiten het chalet in een soort van aanhangkast/schuurtje, of binnen in chalet. Buren met de CV in een soort van "aanhangkast" moeten bij kou de ongeisoleerde kast met een elektrische kachel een 4 a 5 graden boven nul houden. Dat vraagt best veel stroom.
Knaus440
 
Berichten: 1532
Geregistreerd: di 29 apr 2008 20:15
Woonplaats: Utrechtse heuvelrug


Keer terug naar Stacaravans

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast